03.05.2023

Предлог викенд гастро дестинација во Радожда

Предлог викенд гастро дестинација во Радожда

Уште една гастро дестинација од денеска е дел од базата на Кајак.мк. Ние разговаравме со менаџерскиот тим на ресторанот Два Бисера кој се наоѓа во Радожда, а кој ресторан од денеска можете да го резервирате преку нашата платформа или со еден клик ОВДЕ.

Портите ни ги отвори Градимир, кој за Кајак.мк вели дека ресторанот постои од 1993-та година, а својот 30-ти роденден го обележа на 1-ви мај, датум кој го потврдува квалитетот на храната.


Ресторанот настанува по желбата да се инвестира во угостителски објект кое ќе нуди локална и автентична храна по која е познато ова крајбрежје. Затоа, денеска оваа куќа е позната по јагулата во тава која се приготвува на уникатен начин (а која гостите треба да ја нарачат ден претходно), охридска пастрмка, тресена пастрмка, белвица, крап и секако не смееме да го заборавиле макалото од лук кое се подготвува по традиционален рецепт.

За оние коишто се заинтересирани да го посетат ресторанот, контакт за резервации и точна локација може да најдат со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.