10.05.2022
Успешните експерименти за органска козметика ме поттикнаа да отворам моја козметичка кујна
Успешните експерименти за органска козметика ме поттикнаа да отворам моја козметичка кујна
Во светот на Кајак од денеска ни се приклучува уште една
локална хероина од Прилеп, чие име и е Моника Евтимоска.
Моника по професија е економски техничар, но нејзината
пасија и љубов ја истура врз органската и природна козметика која започнала да ја
изработува пред пет години или како што ни вели таа, од моментот кога
почувствувала потреба од квалитетен производ.
Продавницата на Моника од денеска е дел од нашата „Eco-online бакалница“ каде може да направите нарачка на нејзините производи. Продавницата можете да ја погледнете со еден клик ОВДЕ.
Моника се сеќава на детските денови. Како мала секогаш се
воодушевувала на начинот на кој се изработувале природните масла од лаванда,
парфемите и сапуните. Отсекогаш сакала да ги посетува продавниците за природна
козметика низ туристичките места и градови.
Она што ја поттикнува да започне со производство на природна
и органска козметика е причината што не може да го најде соодветниот производ
за нејзината сува и атопична кожа.
Таа вели дека на почетокот започнала да произведува нешто “специјално“ за нејзе, но за брзо време веста за квалитната козметика брзо се шири и започнуваат да и се јавуваат нови нарачки од блиските пријатели и роднини.
Ја запрашавме дали се сеќава на првиот производ кој го изработила, а на тоа Моника ни одговори дека првите производи кои ги изработила биле од суровини кои ги имала во домот и со помош на нејзината креативност и потпомогнато од стручна литература го создава првиот експеримент производ, за кој Моника вели дека бил успешен и дека рецептот за путерчето кое го создала го користи и ден-денес.
Ваквиот успех ја убедува да се запише на акредитирана школа
за органска козметика во Англија и да се надогради во своето знаење.
Денеска, таа има своја “козметичка кујна“ каде ја истакнува својата креативност создавајќи квалитетни и уникатни производи за нега на лице и тело.
Она кое денеска може да се најде во нејзината палета на
производи се сапуните за лице и тело, сите со различен состав изработени според
потребите и типот на кожата, путерот за тело, кремите за лице, пилингот за лице
и тело, балзамот за усни и витаминскиот серум за лице. Секој од производите има
и своја намена, дел се за деца во пубертет кои имаат проблематична кожа со
акни, дел се за секојдневна нега на лице и на тело, а дел – против стареење и
против бори на лице.
Доколку сакате да
ја посетите нејзината продавница, кликнете ОВДЕ.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.