11.05.2021
На моите гости им го исполнувам слободното време со разни активности
На моите гости им го исполнувам слободното време со разни активности
Дали некогаш сте посакале да искусите Donkey Safari, Hot Air Balloon или АТV тури околу
Охридското Езеро?
Дел од вас ќе кажат да, дел не, но ние дефитивно ќе потврдиме дека ова лето ќе биде препознатливо по новите атракции кои се повеќе ги има во Македонија.
Тимот на Кајак.мк ве запознава со Ивана чии „Park Diamond Apartments“ од
денеска се дел од нашата база.
Ивана е млада личност која размислува зрело во врска со новиот начин на промоција на туризмот и креирање понуди кои ќе го исполнат слободното време на секој турист.
За Кајак.мк раскажува дека најважно нешто во нејзиното
работење е чистотата во апартманите, редовната дезинфекција како и брзата
адаптираност на новите предизвици кои ги наметна пандемијата.
Овие апартмани се совршен избор за она категорија на туристи кои бараат организираност и исполнето време. Во склоп на апартманите има базен на располагање на гостите, непосредно сместувањето се наоѓа и самата плажа.
Ивана вели дека ваквиот концепт на работа се покажал како
совршен. Секој турист кој преку ден ужива на крајбрежјето со книга или пиво во
рака, може да го искористи слободното попладне со многуте атракции кои ги нуди.
Покрај горенаведените тури, се организираат катамарански авантури и бродски тури.
Ако не прашате нам од Кајак.мк ние би се качиле на
Галичица со АТВ тура и би уживале во прекрасното зајдисонце над Охрид. Но
сепак, овде станува збор за вкус.
Кога сме кај вкусови, сигурни сме дека нема жена која не би
му дава значење на Охридскиот бисер. Ивана вели дека нејзината пасија кон охридскиот
бисер ја поттикнала да навлезе во истражувањето и проучувањето на ова
скапоценост. Денеска таа самата преработува и продава квалитетен и оригинален
охридски бисер.
Доколку сакате да ја запознаете Ивана, можете да кликнете овде „Park Diamond Apartments“ и да
стапите во дирекна вибер комуникација со неа.
Ова сместување се наоѓа на 4 километри од градот во мирно
соседство. Од апартманите до центарот на градот има пешачка патека по која за
15 минути би биле во центарот. За патниците кои бараат сместување во раздвижена
област, имајте предвид дека во склоп на плажата се наоѓаат познатите кафулиња
како „Парк Голден Бич“ и „Егоист“ што ви дава до знаење дека овде нема да ви
биде досадно. Исто така има и тениски терен кој може да го изнајмите со или без опрема од апартманите.
Сигурно веќе сте заинтересирани за повеќе информации и
резервации? Доколку ви треба сето ова, кликнете ОВДЕ.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.