01.08.2020 11:45

Има ли Истанбул свои песочни плажи?

Знаејќи ја бројката на луѓе коишто живеат во Истанбул, понекогаш си го поставуваме прашањето „оти“ овие луѓе се решиле да живеат во град кој постојано расте. Истанбул како град имам апсолутно СЕ. Од најдобрите трговски центри, облакодери, модерни и богати области, а најважно од се е што има свои песочни плажи. Пред самото предградие на Истанбул на Мраморното море се развиваат туристички комплекси, хотели со 5 ѕвезди кои им овозможуваат на жителите на градот Истанбул да уживаат покрај море.


Сакате да патувате во Истанбул на шопинг, а притоа да сте сместени во хотле со 5* на сама плажа? КЛИКНЕТЕ ОВДЕ за повеќе инфо.Се со цел да се почуствува начинот на кој граѓаните уживаат овде, започнаа со реализација туристички тури во месец август кои се на некој начин комбинација од плажа на море и шопинг и шетање во Истанбул. Многумина од нас би се согласиле за ваков тип на одмор од причини што постојаното лежење на плажа за некого е досадно, па сака да скршне од класичниот шаблонски пристап до одморот.


Таква тура има од 10-ти до 15-ти август од Скопје, а ќе се патува со автобус преку Бугарија без потреба да се приложи PCR тест.

Информациите за турата можете да ги добиете на 076 791 157 

Целосната програма можете да ја погледнете со еден клик ОВДЕ.Прочитајте повеќе

Предлог за 2ри Aвгуст: Беловиште- тетовскиот рај

Јулија Финдаковска испрати фотографии од Беловиште- Тетовско. Таа вели дека го посетила ова место за првпат во својот живот и за него заклучува дека е вистински рај.

Од Валандово на Плавуш: Локално зеленило за досадни викенди

Ова верско светилиште се наоѓа во еден живописен предел на планината Плавуш, северозападно од Валандово, расположено во тишината и спокојот на природата, на чија убавина најповеќе се воодушевува окото на намерникот, на љубопитникот.

Туристите го претворија Охрид во депонија

На фејсбук денеска осамнаа многу фотографии од утиринските часови во Охрид, на кои јасно се гледа дека има многу отпад. На социјалните мрежи реагираа многу лица. Ивор Мисковски чија фотографија ја преземамвме пишува

И ова е во Македонија: Селото Зовиќ магнет за авантуристи

Запознајте го мариовскиот регион, односно едно од најпопуларните села, селото Зовиќ.

Има ли Истанбул свои песочни плажи?

Знаејќи ја бројката на луѓе коишто живеат во Истанбул, понекогаш си го поставуваме прашањето „оти“ овие луѓе се решиле да живеат во град кој постојано расте.

Во Македонија има хотел кој плени со охридска архитектура

Хотелски комплекс „Десарет“ - Пештани, дело на архитект Пантелеј Митков. Еден од бисерите на македонската хотелска архитектура од XX век, граден од 1971 - 1973 г., отворен 1975 г., со дополнителен анекс од 1984 г.