18.11.2022

Винарија Тристо: Идеална винска дестинација за вашиот следен тим-билдинг

Винарија Тристо: Идеална винска дестинација за вашиот следен тим-билдинг

На платформата Кајак.мк ќе најдете еден куп предлог места кои може да ги вклучите во вашите тим-билдинг агенди. Довербата на Кајак.мк расте пред се поради фактот дека ние дирекно ве конектираме со домаќините, сопствениците, винарите и луѓето кои прават мали нешта од огромно значење во развојот на тризмот.


Денеска сакаме да ве запознаеме со уште една мала микро-винарија која има годишно производство од 15.000 до 20.000 шишиња вино, а за која домаќините на винаријата велат дека е отворена како хоби, отколку да има таргет за некој константен раст и освојување нови пазари.


Меѓутоа, Кајак.мк за винарија Тристо, може да сподели со вас информација дека е идеално место за организирање еднодневни тим-билдинг вински дегустации. Винаријата Тристо денеска произведува 4 вида на вино и две пенливи вина. Видовите на вино се: Тристо Шардоне, кое се произведува и во барикирана форма, Тристо Каберне совињон барик, Тристо Розе и Тристо куве. Карактеристично за сите вина е што се произведуваат од сопствено грозје.


Исто така, Винарија Тристо произведува и две пенливи вина и тоа бело и розе пенливо вино, кои исто така се произведуваат од сопствено грозје.

Винарија Тристо постои од 2007 година, а во склоп на винаријата има дегустациска сала која е со капацитет до 40 лица. Винаријата често знае да организира вински тури и дегустации кои се спроведуваат на принцип со претходно закажување.

Доколку сте заинтересирани да стапите во контакт со винаријата, кликнете ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.