07.07.2020

Мотел Атика: Секој кој има желба за ноќевање во скопската чаршија може да ја оствари кај нас

Мотел Атика: Секој кој има желба за ноќевање во скопската чаршија може да ја оствари кај нас

Денеска прошетавме низ старата скопска чаршија, која пред пандемијата беше епицентарот на туристите. Сигурно секој од вас има желба за викенд ноќевање во чаршијата се со цел да го почуствува духот на стариот град. 



Ние разговаравме со првиот човек на „Мотел Атика“, кој во изминатите години го вложил својот потенцијал и квалитет во градењето на еден ваков модерен објект, а сепак достапен за сечиј џеб.


Кајак: Господине Бедри, како започна приказната? Што имате да понудите на нашиот пазар? Што ве прави посебни?
Бедри: Пред се добредојдовте во мотелот Атика, место каде секој се чуствува како дома, но не како што велат останатите, туку затоа што навистина сме достапни за сечиј буџет. Градиме една успешна приказна, без разлика колку и да е тешко да се функционира во време на пандемија. Нашите патници кои ние преферираме да ги нарекуваме пријатели, престојуваат кај нас поради повеќе причини.

Пред се како што гледате, ние се наоѓаме во срцето на старата скопска чаршија. Замислете да ноќевате на само неколку чекори од „Куршумли Ан“ објект кој е жив историски сведок за настанокот на градот. Од друга страна го имате „Чифте Амам“. Што треба повеќе?


Ние се наоѓаме на скапо земјиште кое тежи историја. Во непосредна близина се наоѓа и Матка која може да се посети со наши возила доколку гостите не поседуваат автомобил. Подготвени сме на секакви барања. Исто така важно е да ги напоменеме парковите кои се наоѓаат во наша напосредна близина. Организираме трансфер до аеродромот и назад. Локацијата ни е срцето на Скопје, што значи дека сите правци доаѓаат до нас а најважните знаменитости туристите ги имаат на дланка. 


Ако на сето ова ја додадеме и нашата услуга за која не би сакал самиот да се фалам, туку тоа може и да се прочита во оценките на нашите задоволни клиенти кои го споменуваат нашиот персонал како љубезен, гостопримлив, услужен... 


Во оценките на нашите патници може да се забележи и чистотата и оддржливоста на објектот. 
Тие се клучните работи коишто треба да бидат под конец за да се функционира се беспрекорно добро. Ние внимаваме на сите детали. Важно е дека внимаваме и на цената. Сметаме дека секој заслужува да патува, па затоа и формиравме цена од 15 до 20 евра за две лица од ноќевање. Таа цена реално секој може да си ја дозволи. 




Кајак: Она што во моментот најмногу ги интересира нашите читатели/патници е прашањето дали може да се чуствуваат безбездно поради коронавирусот?

Бедри: Не требаше да се појави коронавирусот за ние да внимаваме на безбедноста на нашите клиенти. Кај нас тоа било и секогаш ќе биде приоритет. Редовното оддржување на хигиената е неопходно. Нашиот персонал е обучен да внимава на новите протоколи од надлежните, редовно да врши дезинфекција и да ги советува сите наши клиенти како да се заштитат пред излегување од мотелот. 


Кајак: Што би им препорачале на нашите читатели?
Бедри: Би им препорачал да не посетат, бидејќи ние знаеме на кој начин да им организираме еден одличен викенд во старата чаршија. За сите прашања можат слободно да се консултираат на: 070 999 072

Или пак може да ни пишат на нашиот фејсбук фан пејџ: https://www.facebook.com/motelatika/


Рецепцијата во полн сјај.



Трокреветна соба, идеална за брачен пар со едно дете или друштво од три лица.


Двокреветни соби со брачен кревет.





Четирикреветни соби за цело семејство или друштво.

Повеќе информации на: 070 999 072

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.