08.01.2021

Престојувајте на Беровско езеро, овде има кислород!

Престојувајте на Беровско езеро, овде има кислород!

Во Берово се уште нема снег. Но има многу кислород. Јеп. Има кислород во огромна количина, што преставува одлична можност да побегнете од загадените градови и да ги прочитите вашите бели дробови барем на викенд. 

Ако се прашувате поради кои причини треба да го посетите Берово, тогаш одговорот е едноставен. Прекрасната природа, чистиот и здрав воздух со најголема концентрација на кислород, здравата храна, богатството од шумски плодови и лековити треви и локалните специјалитети кои се наделеку познати по својот квалитет.

Кога сме кај сирењата. Нашиот тим ви го препорачува да го пробате Малешевското (Беровско) сирење, биено сирење, жежено сирење, кашкавал, буламач, урда, матеница, како и специјалитетите од малешевски компир комбиниран со клиси, а за десерт, колач од шумски диви плодови набрани од природата.

За оние кои бараат престој, среќни сме да ве информираме дека од денеска наѓшата база од приватни сместувања се збогатува со уште една прекрасна вила на Беровското езеро која има извонреден поглед. Вилата ја препорачуваме на млади брачни парови кои имаат мали деца. Искористете го одморот на децата, одалечете ги од нивните телефони и компјутери преку кои учат онлајн и за викенд одведете ги на езерото. 


Доколку сакате да погледнете повеќе информации и фотографии од вилата, кликнете ОВДЕ.


Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.