01.04.2020
Патувачка кујна на Кајак: #2 Рецепт за Колката кати!
Патувачка кујна на Кајак: #2 Рецепт за Колката кати!
Сакате да го вкусите меѓународно патување без да ја напуштите кујната? Првиот агрегат за патување објавува втор рецепт од различна светска кујна што може да го направите дома. Цел е да ви овозможиме поинтересена самоизолација или полициски час со тоа што ќе патувате низ континентите без да стапне вашата нога надвор.
The first kati rolls trundled out of the kitchens of Nizam’s Restaurant in Kolkata in the 1930s and they've been popular ever since © Indian Food Images / Shutterstock
Што е Колката кати?
Дали е тоа ќебап? Но завиткан? Сундвич со пржени лепчиња и зеленчук?
Има повеќе начини за подготвување:
Состојки:
ЗА ЌЕБАПИТЕ:
1 лажиче мелен ким
1 лажиче мелено чили
1 лажиче сок од лимон
1½ лажиче семе од коријандер
1 парче лук, мелен
Лажиче пиперка
Лажиче мелен ѓумбир
1 лажица масло од канола
сол, по вкус
400g мелено месо од јагне
ЗА ЛЕПИЊАТА:
2 чаши интегрално брашно
½ лажица сол
1 чаша вода
½ чаша ГЕ (путер)
ЗА ДЕКОРАЦИЈА/ВКУС:
1 кромид, сецкан
2 зелени лути мали пиперки, сецкани
1 јајце, исецкано
сос од лук и чили
ЗА ДЕТАЛИТЕ КАКО СЕ ПОДГОТВУВА ПОГЛЕДНЕТЕ ОД ВИДЕОТО:
Блог
Препораки
Read More

Kožuf is Most Beautiful in Winter: Dimitar Captures the Life of the Mountain
Everyone Has Their Favorite Guide! If You Ask Us Who Our Favorite Guide for Great Photos of Kožuf Mountain Is, We’re Not Afraid to Say It’s Dimitar Novakov.

5-Day Hiking Adventure: Trek 100 Kilometers Around Jablanica Mountain
The Kajak.mk team keeps saying that 2021 will be the year of a new era in tourism.

Trapped in the Forest of Kožuf: Discover One of the Most Beautiful Villas Available for Rent
Who would say there’s nowhere to stay on Kožuf? In fact, Kožuf offers plenty of breathtaking accommodations that will take your breath away.

Discover a Private Ranch Experience in a Macedonian Village
Not far from everyone, right in the heart of Macedonia, lies an accommodation that defines the new generation of travelers—where luxury and tradition are served on the same plate.

Leaving Skopje Behind: How I Started My Farm in Prespa
Eco-tourism platform Kajak.mk today introduces you to Ana, a woman with a background in IT and a degree in Information Technology, who has decided to dedicate her life to developing agritourism and cultivating something much needed in our country — fruit orchards.

Surrounded by Pine Forest: This Villa at Berovo Lake Will Isolate You from Everything!
We live in a time of pandemic, when mass tourism has come to a halt, and group travel is on pause.