29.07.2023

Ако ви е топло во котлините, појдете на Шара, таму организираме тури со коњи

Ако ви е топло во котлините, појдете на Шара, таму организираме тури со коњи

Од плажа дирекно на планина, таква би била кампањата која тимот на Кајак.мк ќе ја развива во месец август и септември, кога полека ќе завршуваат летните годишни одмори, а ќе имате простор за викенд кој би можел да се помине на планина.


Ние отсекогаш сме го велеле следното: Никогаш не споредувајте море со планина, езеро со река или град со село. Секоја дестинација си има своја убавина и свои придобивки. На вашето телото му е потребно море со хранливите вредности кои ги има морето, но исто така му е потребна и планинска клима која ќе ве ослободи од стресот создаден во текот на цела година.

Затоа, ако веќе сте го реализирале вашиот летен одмор на море, наш совет е да го организирате вашето друштво на планина.


Денеска ве водиме на Шар Планина каде ќе ве запознаеме со Бубе, девојката која е дел од организацијата на тури со коњи низ разни предели на Шара. Бубе вели дека е ја радува фактот што се поголем број на млади луѓе покажуваат интерес да се приклучат на ваквите тури и да ја истражуваат дивината на Шар Планина.


Прекрасното време, зеленилата кои ги опкружуваат патеките по кои се движат коњите и секако вкусната локална храна се само дел од причините кои ги поттикнуваат туристите да резервираат тура со коњи.

На прашањето каде најчесто се релизираат ваквите тури, Бубе вели дека тоа се познатите локации како: Лешница, Плат, прекрасниот Јелак и бачилото каде може да се вкуси локално сирење и кисело млеко.

Турата може да биде до максимум 23 лица, а конткат за резервација на заинтересирани групи можете да добиете со еден клик ОВДЕ.

Leave a Comment

Read More

New Aparthotel in Zlatibor „Zlatiborske Terase“ is available on Kajak.mk

Welcome to another new aparthotel in Zlatibor which is officially a part of the world of Kayak.mk starting today.

These mountain wooden cabins are located in Macedonia, and they have an open pool

In the heart of untouched nature, just fifteen kilometers from the urban flock of Skopje, there are six peaceful oases made of wood—modern cabins that promise rest for the soul and body.

In Macedonia, there is Plevena that welcomes everyone with homemade local food

"The ethnographic household 'Plevena,' managed by the Mickoski family, is not just a place where you can rest from everyday duties, but a space where every visitor becomes part of the community and rural life."

We organize picnic events by the Treska River near Matka, Macedonia

Местото се наоѓа крај село Шишево, одвоено од секојдневната бучава и гужва. Располага со две зелени дворчиња на самиот брег на реката, идеални за одмор и уживање.

We are organizing SUP tours on Lake Ohrid: Nature, clean air, and adventure

Everything You Need for a Perfect Day To make your experience carefree and comfortable, all tours include drinks such as energy drinks, water, and fruit. You just need to bring your adventurous spirit and a desire to explore.

We are organizing pottery workshops in Skopje

Behind this wonderful pottery studio stand young creative people who have decided to pour their passion for art into this corner of Skopje.