01.12.2022
Подготвувам ручек на снежниот Кожуф: Тоа ми дава слобода
Подготвувам ручек на снежниот Кожуф: Тоа ми дава слобода
Кајак.мк сака да ги поддржува луѓето со слободен дух. Луѓе
кои ќе се одлучат самоиницијативно да прошетат во природа, на направат добри
фотографии и видеозаписи и со нив да ја промовираат убавината на Македонија.
Ние веќе имаме доста такви млади и амбициозни луѓе кои не ги “жалат“ своите нозе, а ниту пак се плашат од студот и снегот.
За Џоко Ризов веќе сме пишување, а неговиот авантуристички дух
го протна во светот на Кајак.мк и тој дефинитивно заслужува да биде промовиран секогаш
кога ќе направи ново видео кое дефинитивно нè освојува.
Денеска сакаме да споделиме со вас неколку фотографии кои се извадени од видеозаписот кој е споделен на фејсбук профилот на Ризов, а кое видео можете да го погледнете со еден клик ОВДЕ.
Ова е Кожуф, прекрасна придода, снег, шума, мир и спокој. Специјалитетот кој тој го подготвува во природа е бифтек со сос од печурки. Ова нека биде мотивација до сите вас кои сакате да прошетате по снежните планини. Доколку не се чувствувате подготвени за такви авантури, наш совет е да го контактирате Ризов преку неговиот фејсбук канал, бидејќи можеби ќе најдете заеднички јазик за уживање на Кожуф.
На неговиот фејсбук профил можете да најдете многу видеозаписи
на кои се подготвува разна храна. Џоко е еден од нашите херои кои умешно се
справуваат со секој предизвик кој го нуди планината, среќни сме што можеме да
споделиме неколку збора за него.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.