03.05.2020
1.5м дистанца: Ресторан во Амстердам ќе нуди оброци во стакларници
1.5м дистанца: Ресторан во Амстердам ќе нуди оброци во стакларници
Ресторан во Амстердам излезе со иновативен начин за како да се прилагоди на социјалната дистанца од 1,5 метри: Вкусна вечера за двајца во стакларник.
Ресторанот наречен Mediamatic ETEN е дел од ланецот на Mediamatic, која се фокусира на уметноста и претприемништвото, со силни еколошки пораки. Во ресторанот се служи веганска храна и нуди по четири различни оброци на гостите.
Anne Lakeman for Mediamatic Amsterdam.
Поставувањето на стакларници во моментов се тестира.
Се разбира, ресторанот не може да се отвори сè додека владата не дозволи да се стори тоа. Сепак, во моментот се тестира овој изум, кој ќе го сочинуваат четири мали „гаражи“. Гостите може да уживаат во двокреветни или трокреветни сталкарници. На тој начин тие нема да ги заразат останатите гости или персоналот.
ПРОЧИТАЈТЕ ГО И ОВА: Грција планира да ги отвори границите за туристи во јули |
Прекрасно искуство за јадење
Се разбира, најважното е фактот дека овие стакларници нудат заштита за персоналот. Но од друга страна пак ова е вистинска атракција за гостите. По секое напуштање на стакларникот истиот ќе биде дезинфициран.
МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА:
Главниот град на Литванија ќе се претвори во едно отворено кафуле
Не резервирајте авионски билети
Turkish Airlines го продолжува прекинот до 28-ми мај
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.