29.03.2023
Хостел во Вевчани достапен за резервации
Хостел во Вевчани достапен за резервации
Домаќинот Горан
Попаѓин кој ни ги отвори вратите за светот на Кајак.мк вели дека сместувањето е
идеално за луѓе кои сакаат да преноќат во Вевчани и да искористат два дена за
уживање во оваа место.
Сместувањето е идеално за активните авантуристи кои сакаат да ги истражуваат Глобочица и Црн Дрим, планината Јабланица и Врвот Црн Камен кои се од 1 до 8 километри од сместувањето, Вевчанските извори и уште многу скриени природни убавини кои ги нуди планината Јабланица.
Максималниот
капацитет во хотелот е за 12 лица, што е идеално за мали групи кои сакаат
планинарење и прошетки во природа.
Да не заборавиме
дека во Вевчани има многу добри ресторани кои служат традиционална и локална
храна, што ви ја препорачуваме да ја вкусите задолжително.
Повеќе инфо за
сместувањето и контакт можете да најдете со еден клик ОВДЕ.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.