31.03.2022

Започнав како пица мајстор од мои 14 години, а денеска имам ресторан со врвни специјалитети

Започнав како пица мајстор од мои 14 години, а денеска имам ресторан со врвни специјалитети

Како што ни расте базата на приватни сместувања на Кајак, така расте и нашата нова база „Гастрономија“ која е создадена се со цел да Ви понуди уникатни објекти и локации каде ќе може да појадувате, ручате или вечерате со вашите најблиски.


Нашите стремежи ни налагаат до крајот на 2022-ра година да имаме над 100 гастрономски дестинации кои ќе може да ги резервирате во секое време преку нашата платформа. Денеска ќе ве запознаеме со домаќинот Димитар кој успешно менаџира со „Пронто“, ресторан во село Вруток.


Ако досега не сте го посетиле изворот на реката Вардар, еве уште една причина која ќе ве натера да појдете до селото и да уживате во неговата природа и во уредниот извор на Вардар. Она што треба да го знаете е фактот дека Вардар овде не е гнасен како што е низ цела Македонија!


Пронто започал да функционира како пицерија од 2013-та година. Димитар вели дека имал огромно искуство во подготовката на пица, кој занает започнал да го пече од свои 14 години. Со тек на време, Димитар се усовршувал и во други специјалитети, за денеска да може да им понуди на гостите огромен избор на храна.


Тој вели дека „Пронто“ нуди необичен свет на вкусови и врвен квалитет на месо и риба кои се подготвуваат во фурна на дрва и скара на жар. Како специјалитети ги истакнува и вкусните пити, а не ги изоставува ниту пиците за кои е особено горд.


Денеска Пронто го резервираат за разни свечености, а од неодамна имаат и апартмани за сместување кои за скоро ќе бидат дел од базата на Кајак.мк. Пронто е лоциран на тивко место, недалеку од градот Гостивар, во прекрасен амбиент. Ресторанот е фамилијарен бизнис на чело со младиот газда Димитар Димоски.

Информации за контакт можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.