13.08.2023

Посетете го село Владимирово и ресторанот Текила која е приказна сама по себе

Посетете го село Владимирово и ресторанот Текила која е приказна сама по себе

Ако некогаш барате уникатна локација која ја немате посетено, можеби селото Владимирово во Беровско ќе биде иделаната дестинација за вас. Познато по „Илиденските средби“ во ова село живее доста гостопримлив народ кој дефинитивно ќе ви остане на листата на нови познаници кои ќе сакате повторно да ги посетите.


Фото: Petrovskyz

Во самото селце се наоѓа уникатниот ресторан со уште поуникатно име „Текила“. За него локалните мештани велат дека се уште може да се вкусат разни локални специјалитети, а често на менито може да се сретна разни специјалитети од свежи локални печурки.

Ресторанот е отворен во далечната 1991 година во познатото беровско село Владимирово кое буквално има „повеќе доктори на науки по глава на жител од било каде во Македонија“.


Некогаш само мала семејна кафеана која ја предводи мајсторот Кирил Царовски, а денеска центар на добрата кујна и скара, за кое гастро место многумина ќе речат обележје на Малешевијата. За околните беровски села и градот Берово, престиж е да се оди на ручек или на вечера овде.


Локалните мештани велат дека овде владее сплотеноста, љубезноста и гостопримството. Текила ја сметаат како центар на социјалниот живот, каде што има прекрасна дружба и кадешто има вкусна малешевска скара.


За оние кои ќе се одлучат да го посетат селото Владимирово и ресторанот „Текила“, ние ги советуваме да вкусат: Свежо месо на плотна, полнето пилешко со сланина, пастрмалии, шаркса плескавица и локален зеленчук на скара.

Повеќе информации, фотографии и контакт за резервација можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Leave a Comment

Read More

New Aparthotel in Zlatibor „Zlatiborske Terase“ is available on Kajak.mk

Welcome to another new aparthotel in Zlatibor which is officially a part of the world of Kayak.mk starting today.

These mountain wooden cabins are located in Macedonia, and they have an open pool

In the heart of untouched nature, just fifteen kilometers from the urban flock of Skopje, there are six peaceful oases made of wood—modern cabins that promise rest for the soul and body.

In Macedonia, there is Plevena that welcomes everyone with homemade local food

"The ethnographic household 'Plevena,' managed by the Mickoski family, is not just a place where you can rest from everyday duties, but a space where every visitor becomes part of the community and rural life."

We organize picnic events by the Treska River near Matka, Macedonia

Местото се наоѓа крај село Шишево, одвоено од секојдневната бучава и гужва. Располага со две зелени дворчиња на самиот брег на реката, идеални за одмор и уживање.

We are organizing SUP tours on Lake Ohrid: Nature, clean air, and adventure

Everything You Need for a Perfect Day To make your experience carefree and comfortable, all tours include drinks such as energy drinks, water, and fruit. You just need to bring your adventurous spirit and a desire to explore.

We are organizing pottery workshops in Skopje

Behind this wonderful pottery studio stand young creative people who have decided to pour their passion for art into this corner of Skopje.