15.08.2023

Во Македонија се наоѓа еден од најубавите кампинг простори

Во Македонија се наоѓа еден од најубавите кампинг простори

За авантуристите кои сакаат да искусат нов кампинг предизвик, тимот на Кајак.мк ги информира дека од денеска во нашата база на приватни сместувања е достапен „Camp Ljubanista“ кој има свои бунгалови и шатори достапни за изнајмување. Ваше е само да понесете вреќа за спиење и основни средства за оджување на лична хигиена и секако да имате желба да останете на кампување од 3 до 5 дена, како што и налага неформалниот правилник на камперите ширум светот кои тврдат дека за да се почувствува магијата на природата, треба да се остане барем три дена.


Кампот се наоѓа во близина на село Љубаништа, покрај самото Охридско езеро и во подножјето на планината Галичица, што би рекле ние на вистинското место каде што се гушкаат планината и езерото.


Кампот се простира на 90,000 метри квадратни, а има песочна плажа долга 650 метри. Површината на кампот е рамна со сенки на голем број на дрвја. Самиот камп има сопствен маркет, голем паркин простор, тушеви со топла вода, електрична енергија за секој кампер.


Кампот нуди можност за изнајмување на: Камп приколка за 4 лица, изнајмување на шатор, изнајмување на голем бунгалов, изнајмување на мал бунгалов, има и ресторан и бар на плажа со лежалки и чадори за сонце. Кампот има нов авантуристички парк кој можат да го користат гостите на кампот, но и гости кои сакаат да го посетат авантуристичкиот парк.

За точната локација на кампот, повеќе фотографии, како и контакт за резервација можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Leave a Comment

Read More

New Aparthotel in Zlatibor „Zlatiborske Terase“ is available on Kajak.mk

Welcome to another new aparthotel in Zlatibor which is officially a part of the world of Kayak.mk starting today.

These mountain wooden cabins are located in Macedonia, and they have an open pool

In the heart of untouched nature, just fifteen kilometers from the urban flock of Skopje, there are six peaceful oases made of wood—modern cabins that promise rest for the soul and body.

In Macedonia, there is Plevena that welcomes everyone with homemade local food

"The ethnographic household 'Plevena,' managed by the Mickoski family, is not just a place where you can rest from everyday duties, but a space where every visitor becomes part of the community and rural life."

We organize picnic events by the Treska River near Matka, Macedonia

Местото се наоѓа крај село Шишево, одвоено од секојдневната бучава и гужва. Располага со две зелени дворчиња на самиот брег на реката, идеални за одмор и уживање.

We are organizing SUP tours on Lake Ohrid: Nature, clean air, and adventure

Everything You Need for a Perfect Day To make your experience carefree and comfortable, all tours include drinks such as energy drinks, water, and fruit. You just need to bring your adventurous spirit and a desire to explore.

We are organizing pottery workshops in Skopje

Behind this wonderful pottery studio stand young creative people who have decided to pour their passion for art into this corner of Skopje.