05.05.2021

Уникатно скривалиште на брегот на Преспанско Езеро

Уникатно скривалиште на брегот на Преспанско Езеро

Од Пониква патуваме на Преспанско езеро каде ја запознаваме домаќинката Румјана, чие уникатно сместување „Апартмани Galaxy“ од денеска е дел од базата на Кајак.мк. Румјана вели дека нејзиното сместување е идеално за млади брачни парови и семејства со мали деца кои бараат тивки и мирни локации за престој.


Апартманите „Galaxy“ се наоѓаат на 100 метри од плажата, со прекрасен поглед кон зелениот двор.

Во склоп на апартманите има и ресторан кој се наоѓа непосредно до брегот на езерото, а кое ви нуди одлично уживање за време на вашиот доручек, ручек, вечера или додека го пиете вашето утринско кафе. Ова е одлична прилика за луѓето кои немаат намера да подготвуваат оброци додека се на одмор. Туку едноставно сакаат уживање. 


Наш совет е да дегустирате преспански крап во фурна кој е специјалитет на ова поднебје и секако да се насладите со десерти кои се подоготвуваат од локалното овошје.

Домот на Румјана има огромен зелен двор, опкружен со дрва и шаренило. Плажата е скоцкана и чиста, бидејќи како што вели тој, хигиената му е слаба страна и постојано внимава да нема никаков отпад околу неа. Пред почетокот на пандемијата, Румјана има организирано забави на плажа. Сигурно на повеќето од вас кои го читате во моментот четивото ви недостасува коктел, плажа и зајдисонце, зарем не?


Таа вели дека „White Sensation“ забавите придонесуваат Преспанското Езеро да биде рамо до рамо со светските туристички дестинации.

Покрај тоа што забавите денеска се ограничени, во склоп на Galaxy може да се организираат приватни фамилијарни и семејни прослави, семинари, спортски активности, тим билдинзи и можеби модерни венчавки на зајдисонце?

Румјана вели дека доколку се нуди квалитетна услуга како што ја имаат тие на сезоната и би немало крај. Во текот на есенските и зимски денови, дел од туристите се одлучуваат да резервираат подолг престој овде, како би можеле да работат он-лајн од својот лап топ и да уживаат пешачејќи покрај езерото.


Доколку се одлучите да престојувате во апартманите „Galaxy“ она кое нашиот тим ви го препорачува е да ги посетите локалните села Долно Дупени, Брајчино, Отешево, каде може да уживате во селската идила. 


Наш совет е да го посетите и националниот парк Галичица, каде може да возите велосипед или пак да собирате шумски чаеви за дома.

Апартманите се идеално сместување за луѓе кои бараат мир и тишина и секако добри зајсидонјца. Повеќе информации за нив можете да најдете со еден клик ОВДЕ.  

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.