28.03.2022
Дали сте го посетиле рибникот Тополник?
Дали сте го посетиле рибникот Тополник?
Покрај приватните сместувања кои од ден на ден ги има се повеќе, тимот на Кајак.мк неодамна започна со приклучување на гастрономски дестинации/објекти/локации кои вреди да ги посетите.
Причината поради којашто некои луѓе патуваат е храната. Оттука сакаме да Ве запознаеме со што е можно повеќе објекти кои не штедат на вкусот, а кои можете да ги контактирате и да резервирате маса преку нашата платформа.
Денеска ќе ве запознаеме со рибникот Тополник. Рибникот се наоѓа на 4 километри од Кочани и е опколен со прекрасна шума. Пролетниот и летниот период се идеални за да го посетите рибникот, поради фактот дека има простран тревен двор, во кој доколку имате деца тие ќе може да уживаат и да ја истрошат сета детска енергија.
Тимот на Кајак.мк разговараше со Павел кој ни ги отвори вратите од својот рибник и ни посака топло добредојде со чашка ракија и домашно овчо сирење за кое многумина коишто биле овде ќе се согласат дека е извонредно.
Главното јадење или специјалитет на кујната е секако свежата риба која ја ловат од базените на рибникот и ја подготвуваат во истиот момент. Но Павели вели дека овде е и прекрасната скара на жар и разните специјалитети приготвени на традиционален начин од тајните на тамошните мајстори во кујната.
Рибникот е прекрасно подзаскриено местенце, кое може да Ви овозможи прекрасен фамилијарен ручек или вечера. Како специјалитети од риба се издвојуваат пастрмката и крапот, а исто така како што рековме овчото сирење е нешто кое мора да се проба.
Доколку сакате контакт
број од рибникот и точна локација, кликнете ОВДЕ.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.