12.01.2023

Предлог викенд гастро дестинација: Село Брвеница

Предлог викенд гастро дестинација: Село Брвеница

Тимот на Кајак.мк го продолжува својот гастро-караван во 2023-та година. Наша цел за 2023-та година е да ја исполниме базата на „Гастрономија“ со 200 предлог гастро станици каде ќе може да вкусите добра храна, да уживате во уникатен амбиент и да го искористите слободното време во прошетки и рекреација.


Прва гастро дестинација за 2023-та година е село Брвеница, тетовско. За оние кои досега не слушнале за село Брвеница, треба да знаат дека ова селце се наоѓа во околината на Тетово, на надморска височина од 440 метри, со прекрасен поглед кон Шар Планина. Заедно со селото Долно Седларце, претставуваат голема современа населба. Во околината на Брвеница поминува реката Бардар, а селото се наоѓа близу до планината Сува Гора.


Денеска, во срцето на најголемиот вишнов овоштарник во Полог се наоѓа новиот ресторантски комплекс Електра Гарден. На само 20 минути возење од Скопје можете да ручате или вечерате во идиличен рустичен амбиент во прекрасна градина на повеќе од 10.000 м2.


Електра Гарден има прекрасни летниковци, летна бавча и извонреден затворен ресторан со централен камин и поставени маси на две нивоа.


За оние кои ќе се одлучат да го посетат ресторанот, треба да знаат дека овде може да се вкусат специјалитети подготвени од селектирани домашни димени меса, зреен кашкавал, шарско сирење, шумски печурки како и зеленчук од локалните производители. Како специјалитети на куќата се истакнуваат: Пафлакот со праз, специјалитети од полнет домат, пилешко филе, јагнешки котлети, бавно печени ребра, како и стандардните салати, тетовското тавче гравче и локални десерти.

Доколку сакате да ја погледнете локацијата на ресторанот и да извршите резервација, кликнете ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.