01.11.2021
Ранч на 1.100 метри во кој може да престојувате
Ранч на 1.100 метри во кој може да престојувате
Базата на Кајак.мк
си крцка со нови сместувања кои може да бидат дел од вашето идеално бегство во
текот на есенскиот и зимски период. Дел од вас сигурно се сеќавате на нашиот локален
херој Денис кој наместо факултет се одлучи да отвори своја фарма на планината Герман.
За оние кои покажаа интерес кон ова место и кон приказната на Денис, тимот на Кајак.мк сака да ве информира дека од денеска можете да резервирате апартман кој се наоѓа во склоп на неговиот ранч.
Она што го прави
поразлично ова сместување е фактот дека Дени нудис целосно гастрономско доживување
на регионот. Сместувањето не е само класично ноќевање, туку вклучува и
традиционален појадок, ручек и вечера.
Ранчот Станча е опколен со дабова и борова шума и се наоѓа на планината Герман во истоименото село Станча кое е на 1.100 метри надморска височина.
Ранчот има на располагање еден апартман кој има две спални соби, купатило и мала кујна со трепезарија. Објектот има двор и маса за седење. Она што најмногу привлекува внимание е понудата за престој која вклучува појадок, ручек и вечера. Храната која се служи овде е произведена во самиот ранч. Гостите кои ќе се одлучат да престојуваат овде ќе може да ги пробат традиционалните пити под вршник, како и месо под вршник.
Ова е интересна дестинација за семејства чии деца се љубители на домашни животни. Домаќините им овозможуваат на гостите да хранат кокошки, да ги хранат телињата, да хранат јариња, да ги носат козите на пасење, а во есенските периоди и да собираат желади и есенски плодови како јаболка, шипки, трнинки и ред други локални растенија.
Ова, според Денис
е одлична можност да се почуствува селскиот начин на живеење. Тој вели дека
недалеку од куќата се наоѓа река, а планината е прекрасна за прошетки. Во
околината се наоѓа манастирот Св. Илија во селото Гулинце.
Храната која гостите
ќе може да ја дегустираат вклучува: Пити под вршник, кисело млеко (Козјо, овчо или кравјо), проја, мекици, домашни
јајца, домашна зимница како ајвар, лутеница, туршија, телешка и јагнешка чорба,
а како главни јадења се служат разни вида на месо, паланечки компир и сезонски
салати. Овде е и компотот од овошје, сутлијашот и парената торта.
Доколку сте
заинтересирани за повеќе информации и резервации, кликнете ОВДЕ.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Во Кадино се отвори нов хотел со спа, фитнес и бар со панорамски поглед
NEST Suites во Кадино со свој спа и фитнес центар и Rooftop bar.
Јас сум Борче Стојков и произведувам вино кој може да си го дозволи секој
Денеска ве водиме во селото Стањевци, селце кое брои само 40 жители. Селото е одалечено 40 километри од Свети Николе и е на надморска висина од 500 метри.
За првпат во Македонија: Се отвори Комитски Конак во село Плешенци
Комитскиот конак во село Плешенци е уникатна приказна која започна да се испишува.
Нова планинска куќа во село П’клиште
Станува збор за нов објект кој има концепт на планински дом, со опремени соби за ноќевање, заедничка кујна, дневна просторија за дружба и простран двор со изградена фурна.
Се отворија новите дрвени планински куќички во Крушево
Планинските крушевски конаци ги отворија своите врати за гостите на Кајак.мк.
Велешанецот Најдовски гради успешна пчеларска приказна
Kога пишуваме за велешанецот Благојче Најдовски, ни се испреплетуваат многу битни информации, бидејќи неговата животна кариера, љубовта кон земјоделието и животното секојдневие се толку многу испреплетени, што можеме да ви потврдиме дека тој и додека спие-работи.