20.08.2023

Предлог викенд гастро дестинација: Ресторан Манастир

Предлог викенд гастро дестинација: Ресторан Манастир

Во најголемиот дел од гастро локациите кои секојдневно никнуваат во регионот на Берово ќе најдете традиционална храна која се подготвува според старите рецепти на нашите прабаби. Малешевскиот крај нема никогаш да ви биде досаден од аспект на вкусната храна која можете да ја комбинирате со чистиот воздух, тишината и мирот кој го нудат планинските височини.

Како предлог гастро дестинација за денеска ви го потенцираме ресторанот „Манастир“ кој е во склоп на хотелот Манастир, а може да се ужива и за гостите кои не престојуваат таму.


Во одличен амбиент и со разни традиционални специјалитети, овде можете да уживате во вниската храна од свежо набраното овошје и зеленчук. Уникатноста на ресторанот е тоа што служи био традиционални специјалитети како: манастирското сирење, качамакот со клиси, малешевската тава, макалото во кокла леб, зелникот, овчарската салата и ред други специјалитети.

Точната локација на ресторано, фотографии и контакт за резервација можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Хотелот и ресторан Царевоселски привлекува туристи во срцето на Делчево

Ако зборуваме пак за организирање на тим-билдинг настани за мали компании, тогаш хотелот Царевоселски има капацитет да смести 30 гости истовремено.

Дали сте слушнале за меанче во кампче?

Летните одмори на повеќето од вас кои во моментот го читате ова четиво поминаа, а сега на ред се да ги искористите слободните викенди со летното топло сонце на дестинации низ Македонија кои можеби никогаш не сте ги посетиле.

Планински бунгалов со внатрешен панорамски поглед кон природата

Ова уникатно сместување нуди прекрасен поглед кон природа. Со пространо големо стакло вие можете да уживате со вашето кафе во рацете набљудувајќи ја природата.

Вила со базен идеална за организирање на приватни настани

Ни остануваат уште само еден месец од топлото сончево време кое ни дозволува да организираме забави покрај приватен базен и да уживаме со нашето друштво.

Предлог викенд гастро дестинација: Ресторан Манастир

Како предлог гастро дестинација за денеска ви го потенцираме ресторанот „Манастир“ кој е во склоп на хотелот Манастир, а може да се ужива и за гостите кои не престојуваат таму.

Предлог викенд дестинација: Село Зрновци и ресторан Аминта

Ако некој некогаш ве праша како изгледат боите на Македонија изразени преку храната, ваше е да им ги покажете овие фотографии кои ви ги споделуваме во контекст на ресторанот Аминта.