09.02.2021 21:08

Вила на Пелистер идеална 365 дена од годината!

Идеала за секое годишно време во годината. Со прекрасен зелен поглед на пролет и лето и со одлична удобна „дома“ во зима, вилата Пателе е сместување кое ви го препорачува тимот на Кајак.мк, а кое од денеска е дел од нашата база.

Вилата е сместена во Нижеполе и располага со прекрасна градина, тераса и wi-fi во целиот објект.


Доколку се прашувате што би правеле во Нижеполе, тогаш еве неколку совети од Кајак.мк.

Рекреативниот туризам - е најразвиен во Нижеполе. Меѓу рекреативните активности кои можете да ги реализирате се разгледување на околината, пешачење и планинарење.

Со пешачење и разгледување на селото и околината, ќе стапите во директен контакт со месното население, нивната срдечност и топлина. Допрете дел од минатото со посета на локалните цркви, манастири, селски куќи и почувствувајте дел од секојдневието на нижеполчани набљудувајќи ги стадата овци распространети по планинските пасишта...

Пешачките патеки се обележани така што секој посетител или планинар може да ги види најинтереснитепланински делови, историски споменици и природните убавини. Скоро сите патеки се лесни и можат да ги користат поголем број луѓе независно од нивната физичка кондиција.

На Нижеполе се наоѓа и рекреативниот ски- центар „Нижеполе“ каде може да уживате со вашите деца. Вилата Пателе исто така е идеална за семејства.

Доколку сакате повеќе информаци за неа можете да добиете со еден клик ОВДЕ.
Прочитајте повеќе

Животот ме научи да се пронајдам како туристички водич во Охрид

Пролета не е пролет ако не го посетите Охрид. Март е месецот кога се најавува новата сезона и кога сонцето се повеќе привлекува туристи во градот.

Нашиот еколошки пчеларник е доказ дека Македонија е навистина медена земја

Време е да почнеме да размислуваме околу пролетните патувања. Многу наскоро ќе се пробуди животионскиот свет во Македонија, а со тоа се пробудува и нашата желба за активно патување.

Резервирајте шармантна традиционална македонска куќа со поглед кон Радика

Во селото Јанче, со векови наназад, традиционалните македонски куќи се реновираат од страна на локалното население, користејќи локални камења, дрва и еспертиза од локалните стари чувари на тајната за шармот на куќата.

Кампуваме низ цела Македонија, секој авантурист може да ни се придружи

Пролетта ни тропа на врата, југот на Македонија веќе е прилично зелен, а желбата да се скокне во вода се повеќе расте. Март е месец на двоумење! Дали утре ќе падне нов снег или ќе блесне јако сонце. Но како и да е, Македонија започна да се буди од зимскиот сон.

Вила на Пониква за луѓето кои “мразат“ луѓе

Има патници кои бараат начин како да одморат глава од луѓе. Таквите барања тимот на Кајак.мк ги разбира бидејќи знаеме колку е важно патувањето во намалувањето на стресот и колку секој чека да отпатува некаде за да го искористи своето слободно време.

Започнавме со една икона за подарок, а сега имаме огромен број резбарски дела

Кога сме кај туристичките приказни од луѓето кои прават мали нешта со огромно значење во развојот на туризмот, тимот на Кајак.мк се одлучи месец Март да го посвети на жените хероини кои творат во Македонија.