04.04.2024

Новата етно гостилница „Калај“ која им ја препорачуваме на правите гурмани

Новата етно гостилница „Калај“ која им ја препорачуваме на правите гурмани

Тимот на Кајак.мк ве информира дека од неодама во населбата Лисиче се отвори уште една етно гостилница која им ја препорачуваме на луѓето кои бараат вкусна традиционална храна.


Младиот менаџерски тим кој стои позади новиот проект наречен „Етно Гостилница Калај“ вели дека целта од отворањето на една вакво гастро ќоше има цел да го задржи стариот македонски вкус на специјалитетите, а сето тоа да им го овозможи на гостите по пристапни цени.

Ентериерот е во етно стил, музиката и фонтаната чиј жубор постојано се слуша ќе ви овозможат пријатна атмосфера. Од разни домашни макала, преспански крап, вкусно месо, салати и сирења.


Ресторанот е идален за приватни прослави, разни настани и класични седенки со пријателите и блиското друштво.


Специјалитети кои ви ги препорачува тимот на Кајак.мк, а кои треба да ги вкусите овде се тавата „Калај“ која е слична на селското месо и „Калај“ плескавицаа која се служи со домашен кајмак и лепче.

Повеќе фотографии и контакт за резервација можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Јас сум Борче Стојков и произведувам вино кој може да си го дозволи секој

Денеска ве водиме во селото Стањевци, селце кое брои само 40 жители. Селото е одалечено 40 километри од Свети Николе и е на надморска висина од 500 метри.

За првпат во Македонија: Се отвори Комитски Конак во село Плешенци

Комитскиот конак во село Плешенци е уникатна приказна која започна да се испишува.

Нова планинска куќа во село П’клиште

Станува збор за нов објект кој има концепт на планински дом, со опремени соби за ноќевање, заедничка кујна, дневна просторија за дружба и простран двор со изградена фурна.

Се отворија новите дрвени планински куќички во Крушево

Планинските крушевски конаци ги отворија своите врати за гостите на Кајак.мк.

Велешанецот Најдовски гради успешна пчеларска приказна

Kога пишуваме за велешанецот Благојче Најдовски, ни се испреплетуваат многу битни информации, бидејќи неговата животна кариера, љубовта кон земјоделието и животното секојдневие се толку многу испреплетени, што можеме да ви потврдиме дека тој и додека спие-работи.

Во Радишани се отвори нов ресторан со традиционална домашна храна

За скопјани и луѓето од околината кои бараат викенд гастро дестинации, треба да имаат до знаење дека во Радишани се отвори нов етно комплекс во кој се приготвуваат вкусни домашни локални јадења.