01.08.2023

Извадена голема количина ѓубре од Охридско езеро: Акциите за чистење на езерото продолжуваат

Извадена голема количина ѓубре од Охридско езеро: Акциите за чистење на езерото продолжуваат

Приближно 40 подводни ентузијасти од Струга, Охрид, Тетово, Скопје, Кавадарци, Белград, Битола и Штип во организација на СКОПСКО имаа успешна Еко акција за чистење на Охридското езеро.


За жал, изнесено е многу ѓубре, но останува уште многу работа, велат организаторите.


Несовесноста и непочитувањето на нашите природни убавини доведоа до степен да треба сами да си го чистиме отпадокот! Од автомобилски гуми, боци и стаклени шишиња! Разновидниот цврст отпад кој го има на дното на езерото е најтешкиот дел во акциите за чистење.


Ваквите акции кои се организираат преку кампањата на СКОПСКО имаат цел да ја разработат свеста кај граѓаните при одлагање на отпадот!

СКОПСКО ги повикуваат сите заинтересирани да се приклучат на акцијата овде: https://csr.skopsko.mk/

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Хотелот и ресторан Царевоселски привлекува туристи во срцето на Делчево

Ако зборуваме пак за организирање на тим-билдинг настани за мали компании, тогаш хотелот Царевоселски има капацитет да смести 30 гости истовремено.

Дали сте слушнале за меанче во кампче?

Летните одмори на повеќето од вас кои во моментот го читате ова четиво поминаа, а сега на ред се да ги искористите слободните викенди со летното топло сонце на дестинации низ Македонија кои можеби никогаш не сте ги посетиле.

Планински бунгалов со внатрешен панорамски поглед кон природата

Ова уникатно сместување нуди прекрасен поглед кон природа. Со пространо големо стакло вие можете да уживате со вашето кафе во рацете набљудувајќи ја природата.

Вила со базен идеална за организирање на приватни настани

Ни остануваат уште само еден месец од топлото сончево време кое ни дозволува да организираме забави покрај приватен базен и да уживаме со нашето друштво.

Предлог викенд гастро дестинација: Ресторан Манастир

Како предлог гастро дестинација за денеска ви го потенцираме ресторанот „Манастир“ кој е во склоп на хотелот Манастир, а може да се ужива и за гостите кои не престојуваат таму.

Предлог викенд дестинација: Село Зрновци и ресторан Аминта

Ако некој некогаш ве праша како изгледат боите на Македонија изразени преку храната, ваше е да им ги покажете овие фотографии кои ви ги споделуваме во контекст на ресторанот Аминта.