18.04.2021

Животните на нашата фарма се одгледуваат во 100% еколошки услови

Најмногу се радуваме на еко приказните поврзани со млади и амбициозни луѓе во Македонија. Луѓе кои прават мали нешта од огромно значење во развојот на туризмот.

Кајак.мк ова 2021-ва година ќе се насочи кон истражување на детали, наместо истражување на поголеми туристички светски дестинации.

Намерата од вакви туристички приказни кои најчесто ги посветуваме на домаќините на објектите за изнајмување, угостителите, луѓето кои се љубители на активниот туризам и туристичките работници е да ја вратиме пред се довербата во човештвото и да ги поттикнеме сите да го ценат повеќе туризмот.

Денеска ви ја раскажуваме приказната на едно скопско семејство кое љубовта кон природата и животните го поттикнало да отвори фарма во близина на Матка. Тие произведуваат и продаваат продукти кои животните ги дават. Овде спаѓаат: Jајца од селски кокошки, јајца од препелици, козјо млеко, јогурт, кисело млеко, сурутка, сирење и сапуни од козјо млеко.

Нивната фамилија е ултрамедијална, со позитивно размислување и голема љубов кон животните и прирoдата. Градски луѓе кои растеле во Скопје и постојано биле опкружени со миленичиња.Уште од самиот почеток имале огромна поддршка од фамилијата, пријателите и нивните следбеници кои секојдневно ги стекнуваат на социјалните мрежи.

Matka Farm е лоцирана на место кое е идеално за одгледување на животни, со многубројни пасишта и изворска вода, каде пред се се нудат совршени и хумани услови. Она што е доста битно да се истакне е фактот дека животните се одгледуваат во 100% еколошки услови. Ова на нив им носи огромна побарувачка, а од друга страна огромно задоволство од купувачите.

Велат дека се фокусирани на брза и бесплатна достава, но најважно од се е добриот пласман.

Се надеваат дека интересот кај граѓаните да купуваат здрава храна со тек на време ќе биде се поголем, а воедно веруваат дека здравата храна ќе стане животна навика кај повеќето.

Овој начин на живеење и посветеност кон работата не е едноставен, велат тие.

Сите кои сакаат да работат и живеат на начин на кој тие го прават ова, главен услов треба да им биде љубовта кон животните и природата.

Остави Коментар

Коментари

  • Zaneta Pavlovska

    24.04.2021 17:18

    Kade vo Matka sakam mleko i sirenje

  • Sokol Klincarov

    21.04.2021 18:27

    Ve molam za kontakt telefon

Прочитајте повеќе

Нашето сместување во Крушево ви го исполнува слободното време со разни активности

Апартмани во Крушево. Идеална опција за лето 2021

Денеска се слави Ерделези: Ако може УНЕСКО да го препознае, можеме и ние

На ова тема разговаравме со Даниел Петровски, програмски директор на „Романо Ило“ и еден од луѓето дирекни иницијатори пред УНЕСКО за зачувување и оддржување на духот на празникот Ерделрзи.

Ги мотивираме локалните мештани на Берово да го работат тоа кое го наследиле од претците

Хотелот изобилува со одличен етно стил, чии материјали и ресурси се набавени од локалните мајстори и занаетчии. Резбаните лустери се дело на господинот Слободан, калаџиските тави на Славчо, а гоблените и милињата се од мајка ми и баба, вели Дина.

Уникатно скривалиште на брегот на Преспанско Езеро

Од Пониква патуваме на Преспанско езеро каде го запознаваме домаќинот Роберт, чие уникатно сместување од денеска е дел од базата на Кајак.мк

Вила на Пониква со милион зеленила: Идеална за самоизолација!

Кајак.мк ве запознава со Оливера која како што ни вели има вложено доста труд и љубов се со цел да изградат една ваква прекрасна вила која во моментото е достапна за изнајмување.

Произведувам храна за кучиња од здрави македонски производи

Нашиот тим е составен од љубители на кучиња и кога секој домаќин на приватно сместување ќе ни потврди дека е дозволен влез на домашни миленици ние наздравуваме со чаша вино.