18.04.2021
Животните на нашата фарма се одгледуваат во 100% еколошки услови
Животните на нашата фарма се одгледуваат во 100% еколошки услови
Најмногу се
радуваме на еко приказните поврзани со млади и амбициозни луѓе во Македонија.
Луѓе кои прават мали нешта од огромно значење во развојот на туризмот.
Кајак.мк ова
2021-ва година ќе се насочи кон истражување на детали, наместо истражување на
поголеми туристички светски дестинации.
Намерата од вакви
туристички приказни кои најчесто ги посветуваме на домаќините на објектите за
изнајмување, угостителите, луѓето кои се љубители на активниот туризам и
туристичките работници е да ја вратиме пред се довербата во човештвото и да ги
поттикнеме сите да го ценат повеќе туризмот.
Денеска ви ја
раскажуваме приказната на едно скопско семејство кое љубовта кон природата и
животните го поттикнало да отвори фарма во близина на Матка. Тие произведуваат
и продаваат продукти кои животните ги дават. Овде спаѓаат: Jајца од селски кокошки,
јајца од препелици, козјо млеко, јогурт, кисело млеко, сурутка, сирење и сапуни од козјо млеко.
Нивната фамилија
е ултрамедијална, со позитивно размислување и голема љубов кон животните и прирoдата. Градски луѓе кои растеле во Скопје и
постојано биле опкружени со миленичиња.Уште од самиот
почеток имале огромна поддршка од фамилијата, пријателите и нивните следбеници
кои секојдневно ги стекнуваат на социјалните мрежи.
Matka Farm е лоцирана на место кое е идеално за одгледување
на животни, со многубројни пасишта и изворска вода, каде пред се се нудат совршени и хумани услови. Она што е доста битно да се истакне е фактот
дека животните се
одгледуваат во 100% еколошки услови. Ова на нив им носи огромна побарувачка, а од друга страна огромно задоволство
од купувачите.
Велат дека се
фокусирани на брза и бесплатна достава, но најважно од се е добриот пласман.
Се надеваат дека
интересот кај граѓаните да купуваат здрава храна со тек на време ќе биде се
поголем, а воедно веруваат дека здравата храна ќе стане животна навика кај
повеќето.
Овој начин на
живеење и посветеност кон работата не е едноставен, велат тие.
Сите кои сакаат
да работат и живеат на начин на кој тие го прават ова, главен услов треба да им
биде љубовта кон животните и природата.
Коментари
-
Donald Rufus
27.09.2021 14:47
Hello, I am Donald Rufus from United State Of America. I urgently seek your service to represent and guild me in investing. All I want is an honest and reliable person who can be my partner in your country.Please email me for more details on. [email protected] Best regard Donald.
-
Zaneta Pavlovska
24.04.2021 17:18
Kade vo Matka sakam mleko i sirenje
-
Sokol Klincarov
21.04.2021 18:27
Ve molam za kontakt telefon
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.