16.06.2022
Вила во Дојран со сопствен рибен ресторан
Вила во Дојран со сопствен рибен ресторан
За правите гурмани, ние од Кајак милуваме да кажеме дека Дојран е идеална викенд дестинација ако се земе предвид вкусната риба која се подготвува на дојранското крајбрежје.
Од денеска дел од базата на Кајак.мк е уште еден модерно скоцкан објект кој располага со сопствен рибен ресторан. Домаќините кои ни ги отворија вратите велат дека гостите го бараат нивното сместување поради блискосната до уредената плажа „Калдрма“ и поради погледот кој го нудат дел од апартманите.
Калдрма се наоѓа помеѓу Нов и Стар Дојран, мирно и тивко место каде може да уживате во тишината. Овде поминува пешачата патека која ги спојува двете населени места, а која е идеална за утринско џогирање.
Ресторанот кој го има вилата е само јаготка на шлагот за загарантиран гастро викенд во Дојран.
Доколку сакате да го погледнете сместувањето, кликнете ОВДЕ.
Блог
Препораки
Read More

Wooden Weekend Cottage in Mavrovo: Pet Friendly
Want a beautiful mountain accommodation that can fit your whole group — including your beloved pets? Starting today, Kajak.mk’s listing expands with a new spot perfect for you.

Krchin Mountain: A Weekend Destination for Great Memories
What’s Your Mountain Adventure? Share It at [email protected]

Mountain Accommodation at 1350 m Altitude You Simply Must Book
The accommodation is ideal for groups of up to 10 guests, making it a perfect choice for a social and adventurous trip. There are no other properties nearby, ensuring complete peace and tranquility.

Weekend House in Ponikva Now Available for Reservations
The accommodation offers bike storage, so you can bring your own bicycles for an active holiday or weekend in Ponikva.

Bozovce: A New Gastro Destination
This gastro destination is perfect for travelers who love active tourism and visit the waterfalls of Leshnica or the surrounding mountain areas.

Perfect Weekend Escape for Fishing and Fresh, Delicious Fish
If you visit the fish restaurant, the Kajak.mk team recommends trying the whitefish (prak), kremendli, and red trout, all prepared in the traditional way.