11.09.2021

Доаѓаат деновите идеални за престој во „Осоговски конак“

Доаѓаат деновите идеални за престој во „Осоговски конак“

Свежите утра и ветровитите денови ни навестуваат почеток на есенските патувања. Џемпер, греено вино, добра храна и чист воздух. Дефиниција за полнење батерии.

Тимот на Кајак.мк работи со полна пареа да ги додаде сите скромни сместувања кои се наоѓаат на нашите планини, се со цел да ви обезбеди уште една незаменлива зимска сезона. А кога сме веќе кај престојната есенска и зимска сезона сакаме да ве информираме дека ќе се задржиме на активниот туризам, здравиот начин на живеење, здравата храна и чиста еколошка средина.


Неодамна започнавме со организирање на тим-билдинг патувања за компаниите кои сакаат да засадат дрвца на одредени локации. Тоа значи дека Пониква ја додаваме на нашата мапа за садење, а кога сме веќе на Пониква, сакаме да ве запознаеме и со „Осоговски конак“. Веќе добро познат објект каде може да вкусите квалитетна домашна храна.


Прво нешто што ни паѓа на памет кога ќе го слушнеме зборот „конак“ е традиција и историја. Не грешиме во нашето мислење бидеќи овој објект со години наназад го чува и негува традиционалното.


Просториите на конакот се скоцкани со етно елементи, но и доволно модерни за сечии потреби. Она што можеби навистина освојува е погледот од прозорците на конакот. Замислете како го пиете вашето утринско кафе со прекрасен поглед. За правите гурмани, овде ќе најдете специјалитети од дивеч до домашни сирења, салата и ред други специјалитети кои се препознатливи за осоговскиот регион.

Доколку сакате повеќе информации од сместувањето, контакт број и фотографии, кликнете ОВДЕ.
Доколку сакате да ви организираме еко тим-билдинг на Пониква за вас и вашите колеги, пополнете го барањето со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.