11.02.2021 18:20

Модерна вила на Маврово достапна за изнајмување

Снегот ни доаѓа за викенд, а со тоа се буди желбата да појдеме на некој ски центар. Маврово е добра идеја за викенд, а можеби и за повеќе денови кога е во прашање желбата да се ужива во планиски воздух.


За семејствата кои бараат приватност или пак потполна изолација од останатите, тимот на Кајак.мк ја препорачува вила Бети која од денеска е дел од нашата база.


Вилата има свое приватно паркинг место, три спални соби и идеална за едно семејство. Опремена кујна и поглед кон езерото. Недалеку од вилата имате места кадешто ќе може да прошетате. 

Повеќе информации за сместувањето, цена и фотографии ќе може да најдете со еден клик ОВДЕ.Прочитајте повеќе

Нашиот еколошки пчеларник е доказ дека Македонија е навистина медена земја

Време е да почнеме да размислуваме околу пролетните патувања. Многу наскоро ќе се пробуди животионскиот свет во Македонија, а со тоа се пробудува и нашата желба за активно патување.

Животот ме научи да се пронајдам како туристички водич во Охрид

Пролета не е пролет ако не го посетите Охрид. Март е месецот кога се најавува новата сезона и кога сонцето се повеќе привлекува туристи во градот.

Започнавме со една икона за подарок, а сега имаме огромен број резбарски дела

Кога сме кај туристичките приказни од луѓето кои прават мали нешта со огромно значење во развојот на туризмот, тимот на Кајак.мк се одлучи месец Март да го посвети на жените хероини кои творат во Македонија.

Кампуваме низ цела Македонија, секој авантурист може да ни се придружи

Пролетта ни тропа на врата, југот на Македонија веќе е прилично зелен, а желбата да се скокне во вода се повеќе расте. Март е месец на двоумење! Дали утре ќе падне нов снег или ќе блесне јако сонце. Но како и да е, Македонија започна да се буди од зимскиот сон.

Резервирајте шармантна традиционална македонска куќа со поглед кон Радика

Во селото Јанче, со векови наназад, традиционалните македонски куќи се реновираат од страна на локалното население, користејќи локални камења, дрва и еспертиза од локалните стари чувари на тајната за шармот на куќата.

Вила на Пониква за луѓето кои “мразат“ луѓе

Има патници кои бараат начин како да одморат глава од луѓе. Таквите барања тимот на Кајак.мк ги разбира бидејќи знаеме колку е важно патувањето во намалувањето на стресот и колку секој чека да отпатува некаде за да го искористи своето слободно време.