01.08.2020 13:06

Турите со коњи на Маврово: Слика за дивата убавина на Македонија

Запознајте го Александар од Маврово. Изминатиот период во груптата на Кајак.мк „Туризам во Македонија“ се споделуваа многу фотографии од јавење коњи. Одговорноста за дел од фотографиите ја презема Александар кој со години наназад организира тури во мавровскиот предел каде освен јавењето покрај мавровското езеро, тој своите групи ги води и низ густите шумски предели. 


Александар располага со 17 коњи. Тој вели дека сите се ептен питоми и дека ги сакаат луѓето. Како што вели тој, јавењето во околината на Маврово е идеална за сите почетници, а за поискусните јавачи им ја препорачува турата до бачилото. 


За Кајак.мк вели дека љубовта кон природата, а особено кон коњите е главната причина да се бави со ова хоби. На свои 10 години за прв пат се качува на коњ, а се уште се сеќава на тоа чуство кое го опишува како фантастично и кое чуство и после толку долго време не го напушта.


Турите започнува да ги реализира пред неколку години кога неговата пасија се претвора во желба за нешто поголемо. Турите со коњи него му донеле многу гости од земјава и од странство. Тој вели дека најчести гости се германци и холаѓани.


Туристите се воодушевени од прекрасната околина и можноста да јават коњи. Импресиите ги покажуваат на лице место, а задоволството резултира со повторо доаѓање кај Александар.

Доколку сакате повеќе информаци за турите кои ги организира Александар, тие ќе можете да ги добиете на: 070 282 192

Еднодневна тура во Струга и традиционална вечера во Вевчани! Повеќе инфо со еден клик ОВДЕ


Прочитајте повеќе

Во Македонија има хотел кој плени со охридска архитектура

Хотелски комплекс „Десарет“ - Пештани, дело на архитект Пантелеј Митков. Еден од бисерите на македонската хотелска архитектура од XX век, граден од 1971 - 1973 г., отворен 1975 г., со дополнителен анекс од 1984 г.

Има ли Истанбул свои песочни плажи?

Знаејќи ја бројката на луѓе коишто живеат во Истанбул, понекогаш си го поставуваме прашањето „оти“ овие луѓе се решиле да живеат во град кој постојано расте.

Туристите го претворија Охрид во депонија

На фејсбук денеска осамнаа многу фотографии од утиринските часови во Охрид, на кои јасно се гледа дека има многу отпад. На социјалните мрежи реагираа многу лица. Ивор Мисковски чија фотографија ја преземамвме пишува

Предлог за 2ри Aвгуст: Беловиште- тетовскиот рај

Јулија Финдаковска испрати фотографии од Беловиште- Тетовско. Таа вели дека го посетила ова место за првпат во својот живот и за него заклучува дека е вистински рај.

И ова е во Македонија: Селото Зовиќ магнет за авантуристи

Запознајте го мариовскиот регион, односно едно од најпопуларните села, селото Зовиќ.

Од Валандово на Плавуш: Локално зеленило за досадни викенди

Ова верско светилиште се наоѓа во еден живописен предел на планината Плавуш, северозападно од Валандово, расположено во тишината и спокојот на природата, на чија убавина најповеќе се воодушевува окото на намерникот, на љубопитникот.