01.08.2020 16:29

Туристите го претворија Охрид во депонија

На фејсбук денеска осамнаа многу фотографии од утиринските часови во Охрид, на кои јасно се гледа дека има многу отпад. На социјалните мрежи реагираа многу лица. Ивор Мисковски чија фотографија ја преземамвме пишува

„Многу е просто и тоа веќе се гледа од споредба и со соседите и со регионот, да не одиме подалеку. 
Не си ја сакаме земјата, не си ја почитуваме државата, не ја вреднуваме животната средина, не чувствуваме припадност и не препознаваме власт. Кој ќе дојде на власт не препознава институции, ниту граѓани, прв не почитува закони, вредности и основно културно однесување. Немаме ние класи или касти, ние сме сјебани во главите на секое ниво, и така сите сме подеднакво мизерни и оставени да се соочуваме со ова нехумано општество и оваа деструктивна политика. Така народ никад нема да се грижи за себе, за своето, за нашето и за туѓото. Ние сме троглодити, еден чекор над црви.“


Прочитајте повеќе

Од Валандово на Плавуш: Локално зеленило за досадни викенди

Ова верско светилиште се наоѓа во еден живописен предел на планината Плавуш, северозападно од Валандово, расположено во тишината и спокојот на природата, на чија убавина најповеќе се воодушевува окото на намерникот, на љубопитникот.

И ова е во Македонија: Селото Зовиќ магнет за авантуристи

Запознајте го мариовскиот регион, односно едно од најпопуларните села, селото Зовиќ.

Туристите го претворија Охрид во депонија

На фејсбук денеска осамнаа многу фотографии од утиринските часови во Охрид, на кои јасно се гледа дека има многу отпад. На социјалните мрежи реагираа многу лица. Ивор Мисковски чија фотографија ја преземамвме пишува

Во Македонија има хотел кој плени со охридска архитектура

Хотелски комплекс „Десарет“ - Пештани, дело на архитект Пантелеј Митков. Еден од бисерите на македонската хотелска архитектура од XX век, граден од 1971 - 1973 г., отворен 1975 г., со дополнителен анекс од 1984 г.

Предлог за 2ри Aвгуст: Беловиште- тетовскиот рај

Јулија Финдаковска испрати фотографии од Беловиште- Тетовско. Таа вели дека го посетила ова место за првпат во својот живот и за него заклучува дека е вистински рај.

Има ли Истанбул свои песочни плажи?

Знаејќи ја бројката на луѓе коишто живеат во Истанбул, понекогаш си го поставуваме прашањето „оти“ овие луѓе се решиле да живеат во град кој постојано расте.